Zaklada „Vaša pošta“ pruža podršku našoj korisnici

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje

Zaklada „Vaša pošta“ je osnovana s ciljem pružanja podrške i financijske pomoći djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, koja svoje djetinjstvo provode u alternativnim oblicima skrbi. Mladima nakon izlaska iz sustava socijalne skrbi, koja započinju samostalan život, Zaklada „Vaša pošta“ pomaže pronaći donatora koji uplaćuje policu životnog osiguranja mladoj osobi. Polica se isplaćuje u obliku rente, u protuvrijednosti 6000 EUR-a u trenutku početka samostalnog života. Svrha osiguravanja novčanih sredstava je pomoć mladima na početku osamostaljivanja.

Centar Svitanje pruža socijalnu uslugu organiziranog stanovanja mladima od 18 do 21 godine starosti sa svrhom pružanja sveobuhvatne stručne pomoći koja je prilagođena individualnim potrebama korisnika.

Obzirom na vrijeme boravka u sustavu socijalne skrbi, kao i izostanak podrške biološke obitelji, stručni tim naše ustanove uz vodstvo ravnatelja predložio je osiguravanje police osiguranja korisnici koja je pripremana za izlazak iz skrbi početkom 2021.god. Zaklada „Vaša pošta“ je prijedlog prihvatila, pa je korisnica ostvarila rentu, koja će joj biti uplaćivana u trajanju od 24 mjeseca.

Skip to content