Centar Svitanje u Đurđevcu započeo pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu zahvaljujući ESF projektu „Zrno nade za nas mlade“


Centar Svitanje u Đurđevcu započeo pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu zahvaljujući ESF projektu „Zrno nade za nas mlade“

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Dana 22. prosinca 2021. godine na adresi kralja Tomislava 3 u Đurđevcu započelo je pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a u prvim mjesecima 2022. godine  u planu je proširiti pružanje usluge poludnevnog boravka i za djecu s problemima u ponašanju, a koji se nalaze pod nadležnošću Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Nositelj projekta „Zrno nade za nas mlade“ je Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje iz Koprivnice, a u suradnji s Gradom Đurđevcem i Osnovnom školom Đurđevac, omogućeno je korištenje prostora Područne škole za djecu s teškoćama u razvoju, do izgradnje nove zgrade u dvorištu Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za pružanje usluga poludnevnog boravka, rehabilitacije djece i mladih bez adekvatne roditeljske skrbi ili s problemima u ponašanju te usluga zajedničkog rada i savjetovanja djeci, roditeljima, udomiteljima i posvojiteljima sa svrhom smanjenja korisnika usluga smještaja u institucijskim oblicima skrbi, jačanje kapaciteta stručnjaka provođenjem edukacija te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije.

Za malene korisnike usluge poludnevnog boravka osiguran je prijevoz od kuće do adrese na kojoj se pruža usluga i natrag, osiguran je jedan topli obrok i užina.

Djeca u poludnevnom boravku sudjelovat će u raznim aktivnostima, u prostoru će učiti, igrati se, provoditi radionice.

Vrijednost ESF projekta iznosi 5.365.064,94 kuna, riječ je o bespovratnim sredstvima. Bespovratna sredstva su osigurana iz Europskoga socijalnog fonda (85 %) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %).

Projekt se provodi 24 mjeseca, od 30. lipnja 2021. godine do 30. lipnja 2023. godine.

 

Kodni broj: UP.02.2.2. 12.0011

Skip to content