Održana Završna konferencija projekta “Zrno nade za nas mlade”

Završna konferencija 1

Održana Završna konferencija projekta “Zrno nade za nas mlade”

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

U petak, 16. lipnja 2023. godine u prostorima sjedišta našeg Centra Svitanje u Koprivnici održali smo Završnu konferenciju projekta „Zrno nade za nas mlade“ vrijednog 712.066,49 eura, koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Svrha projekta bila je smanjenje broja korisnika usluge smještaja kao institucionalnog oblika skrbi izvan vlastite obitelji te unaprjeđenje kvalitete, razvoj i širenje izvaninstitucionalnih usluga, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima ciljanih skupina za organiziranje i pružanje izvaninstitucionalnih socijalnih usluga i provedbu procesa deinstitucionalizacije te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Konferenciji je ispred Koprivničko-križevačke županije nazočila pročelnica za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je čestitala na uspješno provedenom projektu, te naglasila važnost širenja izvaninstitucionalnih socijalnih usluga.

Gostima se obratila i ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić koja je napomenula kako je ovaj projekt jedan od 22 projekta koji je namijenjen podršci procesu deinstitucionalizacije.

Ispred UNICEF-a Završnoj konferenciji je nazočila Andrea Krznar, koja je uz čestitke kazala kako su kroz ovaj projekt napravljeni strateški planovi ministarstva i nacionalni strateški planovi.

Ravnatelj Centra Svitanje Mladen Fajdetić zahvalio je Županiji, Gradu Koprivnici i Đurđevcu, Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, PORA Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije, ravnateljima nekadašnjih centara za socijalnu skrb te djelatnicima Centra Svitanje koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji projekta, te je nakon toga predstavio ostvarene rezultate projekta kojim je proširena lepeza socijalnih usluga.

U pripremi i samoj provedbi projekta stručnu pomoć pružila je PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke žćupanije.

U programu su recitacijom, pjesmom i igrokazima sudjelovali i korisnici poludnevnog boravka Centra Svitanje, učenici prvog razreda Osnovne škole Braća Radić, te koprivnička glazbenica Romana Pavliša, koja je svojim nastupom oduševila sve nazočne, a posebice djecu.

 

Kodni broj: UP.02.2.2 12.0011

Skip to content