USPJEŠNA SURADNJA CENTRA ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI SVITANJE I RAZVOJNE AGENCIJE PORE KKŽ – PRIJAVLJEN PROJEKT „ZRNO NADE ZA NAS MLADE“ UKUPNE VRIJEDNOSTI 5,5 MILIJUNA KUNA

Fotografija-Projekt,1.6.2020.

U suradnji s POROM Regionalnom razvojnom agencijom Koprivničko-križevačke županije, u ponedjeljak, 1. lipnja 2020. godine prijavili smo projekt „ZRNO NADE ZA NAS MLADE“ ukupne vrijednosti 5.532.324,79 kuna na komponentu 2 natječaja OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., na Poziv „Razvoj, širenje i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.

Specifični cilj projekta je unaprjeđenje sposobnosti Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje za pružanje usluga poludnevnog boravka, rehabilitacije djece i mladih bez adekvatne roditeljske skrbi ili s problemima u ponašanju te usluga zajedničkog rada i savjetovanja s djecom, roditeljima, udomiteljima i posvojiteljima sa svrhom smanjenja korisnika usluga smještaja u institucijskim oblicima skrbi, jačanje kapaciteta stručnjaka provođenjem edukacija te podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije.

Projektom će se osigurati preduvjeti za rad i zapošljavanje novog mobilnog tima za pružanje socijalnih usluga, edukacije zaposlenika, niz radionica za korisnike socijalnih usluga, zatim organizacija usluge poludnevnog boravka za ciljane skupine, nabava novih vozila za rad mobilnog tima i ostala potrebna oprema za rad poludnevnog boravka. Provođenjem projektnih aktivnosti jačaju se pretpostavke za provođenje procesa deinstitucionalizacije te se smanjuje potreba za korištenjem institucijskih oblika skrbi i izdvajanje djece i mladih iz obitelji.

Skip to content