U Centru Svitanje održana je početna konferencija ESF projekta „Zrno nade za nas mlade“

Početna konferencija projekta - uzvanici i ravnatelj za stolom

U Centru Svitanje održana je početna konferencija ESF projekta „Zrno nade za nas mlade“

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

U Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje u Koprivnici 16. ožujka 2022. godine održana je početna konferencija ESF projekta „Zrno nade za nas mlade“.

Podršku projektu svojim dolaskom pružile su predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marija Kalečak i Sadika Grozdanić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Koprivnice Ana Mlinarić,  ravnateljica Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić kao i drugi uzvanici s kojima Centar Svitanje surađuje.

Ravnatelj Centra Svitanje Mladen Fajdetić prisutne je upoznao s glavnim ciljevima kao i  aktivnostima projekta.   Ciljevi se odnose na ulaganje sredstava u razvoj i širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga koje pruža Centar Svitanje, uspostavu novih socijalnih usluga u zajednici na području grada Đurđevca za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu s problemima u ponašanju, zapošljavanje novih stručnih radnika, provedbu edukacija stručnjaka i superviziju, nabavu novih vozila te organiziranje javne kampanje s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina. Projekt traje od 30.6.2021. do 30.6.2023. godine, a iznos bespovratnih sredstava je 5.365.064,94 kuna.

Stručne radnice Centra Svitanje pripremile su prezentacije o socijalnim uslugama koje se kontinuirano  provode na području Koprivničko-križevačke i dijelu Varaždinske županije s djecom, mladima i obiteljima.

 

Kodni broj: UP.02.2.2. 12.0011

Dio fotografija u vlasništvu je Koprivničko-križevačke županije.

Skip to content