Razne aktivnosti povodom početka proljeća – obilježavanje važnih datuma


Razne aktivnosti povodom početka proljeća – obilježavanje važnih datuma

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Prethodnih smo dana  zajedno s korisnicima organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku te poludnevnih boravaka u Koprivnici i Đurđevcu obilježili Svjetski dan kazališta za djecu i mlade (20. ožujka), Svjetski dan osoba s Down sindromom, prvi dan proljeća (21. ožujka) i Svjetski dan zaštite voda (22. ožujka).

Korisnici organiziranog stanovanja su za Svjetski dan kazališta nacrtali kazališne prizore, ispričali vlastita iskustva i napravili mali plakat s najvažnijim informacijama o kazalištu. U poludnevnim boravcima korisnici su zajedno sa svojim odgajateljicama proveli različite improvizacijske radionice gdje su pokušali utjeloviti i odglumiti različite emocije i scene koje su sami osmislili. Pritom su se služili različitim rekvizitima, poput maski koje su sami izradili te krpenim lutkama.

Prvi dan proljeća, korisnici organiziranog stanovanja proveli su u prirodi, igrajući se, tražeći proljetnice i noseći različite čarape. U poludnevnim boravcima korisnici su prvi dan proljeća i Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježili kreativnim radionicama na kojima su izrađivali različite radove kojima su ukrasili svoje prostorije.

Svjetski dan zaštite vode korisnici poludnevnih boravaka također su obilježili kreativnim radionicama na kojima su izrađivali kapljice vode koje život znače, a  korisnici organiziranog stanovanja uz razgovor o tome zašto je voda važna za nas nazdravili su s punom čašom vode.

 

Kodni broj: UP.02.2.2. 12.0011

Skip to content