Posjetila nas je državna tajnica Margareta Mađerić

Posjet državne tajnice i savjetnice ministra

Posjetila nas je državna tajnica Margareta Mađerić

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Državna tajnica Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, savjetnica ministra Zvjezdana Bogdanović i načelnica Sektora za zaštitu djece i obitelji Melita Čusek u petak, 24. ožujka posjetili su koprivnički Centar Svitanje.

Ravnatelj Centra Svitanje Mladen Fajdetić istaknuo je predstavnicama Ministarstva  kako ustanova trenutno provodi ESF projekt “Zrno nade za nas mlade” ukupne vrijednosti 5.365.064,94 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima. Ciljevi projekta se odnose na ulaganje sredstava u razvoj i širenje izvaninstitucijskih socijalnih usluga, uspostavu novih socijalnih usluga u zajednici na području grada Đurđevca za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i djecu s problemima u ponašanju, zapošljavanje novih stručnih radnika, provedbu edukacija stručnjaka i superviziju, nabavu novih vozila

Tijekom sastanka na kojem su bili nazočni v.d. predstojnika Područnog ureda Hrvatskog Zavoda za socijalni iz Koprivnice Danijel Rušak i predstavnici Područnog ureda iz Đurđevca, istaknuto je kako je potreba za zbrinjavanjem djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi svakim danom sve veća, stoga je zbog nedostatka smještajnih kapaciteta nužan angažman cijele lokalne zajednice i društva.

Državna tajnica Margareta Mađerić sa suradnicama, u pratnji ravnatelja obišla je sjedište, te izrazila zadovoljstvo lijepim prostorom, ugodnim ozračjem i razigranom djecom. Djeca koja pohađaju poludnevni boravak su zajedno sa svojim odgojiteljicama za goste iz Ministarstva pripremili likovne radove koje su im od srca darovali.

 

Nakon sjedišta, zajedno su se uputili do nove lokacije na kojoj se od nedavno provodi socijalna usluga organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku. U kući se trenutno pruža skrb za sedmero djece. Kuća je unajmljena i opremljena namještajem zahvaljujući sredstvima koje je osiguralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Provedbom ove socijalne usluge cilj je osigurati uvjete da djeca žive i stanuju u okruženju koje je slično obiteljskom okruženju. U organiziranom stanovanju o djeci brinu stručni radnici i zaposlenici 24 sata dnevno.

Predstavnici Ministarstva su pohvalili radove koji su napravljeni u kući zahvaljujući i Ministarstvu i donatorima.

Centar Svitanje u narednom razdoblju u suradnji s resornim Ministarstvom planira otvoriti dodatne kapacitete za organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku.

 

Kodni broj: UP.02.2.2. 12.0011

Skip to content