POKRENULI SMO JOŠ JEDNU SOCIJALNU USLUGU-ORGANIZIRANO STANOVANJE UZ SVEOBUHVATNU PODRŠK


S prvim danima veljače, Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje započeo je s provedbom još jedne socijalne usluge – organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku.

Za tu svrhu, zahvaljujući sredstvima osnivača,  Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u gradu Koprivnici je unajmljena kuća od 100-tinjak metara četvornih s prekrasnim dvorištem. Veseli nas da smo na ovaj način proširili lepezu usluga koje pružamo u zajednici. Ponosni smo što je naša Ustanova zapravo jedina u našoj Koprivničko-križevačkoj županiji, pa i šire koja pruža ovakav oblik skrbi najranjivijim skupinama, a to su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Ovim oblikom skrbi omogućit će se djeci koja su uskraćena za život u obitelji, skrb što sličnija onoj u obitelji, te njihovo intenzivnije uključivanje u život u zajednici, a u tome će najveću ulogu imati šest odgojitelja koje smo nedavno zaposlili, a djeci će pružati sveobuhvatnu podršku kroz 24 sata. Kuću u kojoj se provodi navedena usluga u posljednjih nekoliko mjeseci smo opremili potrebnim namještajem i opremom, uređene su dječje sobe s novim krevetima, madracima, stolicama i radnim stolovima, ormarima. Zahvaljujem našem resornom Ministarstvu, Županiji Koprivničko-križevačkoj, Gradu Koprivnici i svim donatorima koji su nam pomogli da što prije stvorimo uvjete za pokretanjem ove vrijedne socijalne usluge.

Skip to content