Obavijest korisnicima poludnevnog boravka i roditeljima

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje

Obavijest korisnicima poludnevnog boravka i roditeljima

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Dragi korisnici poludnevnog boravka i poštovani roditelji,

Prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, od 29.5.2020. godine, koje su izdali Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u nastavku vam sažetim informacijama donosimo bitne informacije

 • S obzirom da za naše korisnike sa 7. rujnom 2020. godine započinje nastava u školama, korisnici će uslugu poludnevnog boravka koristiti na način da su u Koprivnici formirane dvije grupe, a svaku grupu provodi voditeljica socijalne usluge poludnevnog boravka.
 • Za korisnike kojima se mijenjaju smjene u školi, uslugu poludnevnog boravka će pružati jedna, uvijek ista voditeljica (ujutro korisnici koji imaju nastavu popodne, a popodne korisnici koji su imali nastavu ujutro), a za korisnike koji pohađaju jednosmjensku nastavu, samo ujutro ili samo popodne, uslugu poludnevnog boravka će pružati druga, uvijek ista voditeljica (ujutro korisnici koji imaju nastavu uvijek popodne, a popodne korisnici koji imaju nastavu uvijek ujutro).
 • Socijalnu uslugu poludnevnog boravka u Ludbregu, pružat će uvijek ista voditeljica poludnevnog boravka (ujutro korisnici koji imaju uvijek nastavu popodne, a popodne korisnici koji imaju uvijek nastavu ujutro).
 • Usluga poludnevnog boravka se pruža samo u prostorima namijenjenima za tu svrhu.
 • Za pružanje socijalne usluge dužni ste nam dostaviti pisanu izjavu da dijete i ostali članovi kućanstva nemaju simptome COVID-19, niste u samoizolaciji i nemate respiratorne poteškoće, te niste bili u kontaktu sa zaraženom osobom.
 • O svakoj promjeni zdravstvenog stanja članova kućanstva vezano uz COVID-19 dužni ste nas izvijestiti.
 • S obzirom na dovoljan fizički razmak, maska za lice u prostoriji poludnevnog boravka nije obvezna.
 • Korisnici koji koriste prijevoz službenim vozilom, dobit će masku za lice, koju su obvezni prije ulaska u službeno vozilo staviti na lice, izmjerit će im se tjelesna  temperaturu i dezinficirati potplate dezinfekcijskim sredstvom. Tek nakon toga, moguć je ulazak u službeno vozilo.
 • Prilikom ulaska u Centar, svi korisnici dezinficiraju potplate obuće, dezinficiraju ruke te odlaze do ormarića za cipele gdje se obuvaju i odlaze u prostoriju u kojem se provodi pol. boravak.
 • Ulazna vrata se i dalje zaključavaju, i u Centar je moguće ući samo na poziv telefonom na brojeve koji su istaknuti na vratima.
 • Korisnici koji koriste prijevoz službenim vozilom, skidaju masku tek ulaskom u prostor poludnevnog boravka
 • Prehrana za korisnike provodit će se u prostoru provedbe poludnevnog boravka
 • Prolazak i boravak na hodnicima potrebno je svesti na minimum, te izbjegavati dodirivanje predmeta i površina
 • Pojedinačne informacije o korisniku, roditelj može dobiti na broj telefona voditeljice poludnevnog boravka: 048/655-189 – Koprivnica, 099/657-8330 – Koprivnica, 099/760-2792 – Ludbreg
 • Ako Vaše dijete ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj njuha i okusa, glavobolja, proljev, povraćanje), ako mu je izrečena mjera samoizolacije ili imate saznanja da je zaražen, dijete ne dolazi u Centar Svitanje.
 • Potrebno je stalno poticati dijete na socijalno distanciranje (fizički razmak) i pojačanu osobnu higijenu.
 • Roditelj u pratnji djeteta ne ulazi u zgradu Centra.
 • Svaku pojedinačnu potvrđenu infekciju COVID-19 roditelj je obvezan odmah javiti ravnatelju Centra.
 • Kod sumnje na povišenu tjelesnu temperaturu ili pojave simptoma bolesti tijekom poludnevnog boravka u Centru, djetetu se mjeri tjelesna temperatura, te u slučaju povišene tjelesne temperature, zove se roditelj da u najkraćem roku dođe po dijete, uz upute epidemiologa.
 • Uz obavezno držanje distance 1,5-2m, nošenje maski u prijevozu službenim vozilom sve do ulaska u prostor poludnevnog boravka, redovnu higijenu, dezinfekciju i često pranje ruku, u ustanovi provodimo i redovitu dezinfekciju radnog prostora, sanitarija, kvaka, klupa i dr., te čitav niz mjera koje je svatko dužan provoditi.

 

Centar je poduzeo sve potrebne propisane mjere i osigurao sve uvjete koji su neophodni za sigurnost naših korisnika. Molimo roditelje da se također pridržavaju propisanih mjera, kako bismo koliko god je moguće smanjili rizik od zaraze.

Poveznica za dokument s Uputama je u nastavku: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Izvaninstitcionalni_smjestaj_29_05.pdf

Za dodatna pitanja i u slučaju eventualnih nejasnoća, molim da se obratite na adresu: centarusluga-svitanje@socskrb.hr

Uz pridržavanje i poštivanje propisanih uputa, siguran sam da će uz naš zajednički trud, boravak našim korisnicima biti ugodan, radostan i siguran!

Želim vam puno uspjeha, veselja i radosti!

 

 

                                                                                                                        Ravnatelj:

                                                                                                                  Mladen Fajdetić

 

Skip to content