Djelatnici Centra Svitanje boravili na studijskom putovanju u Beču

Studijsko putovanje, Beč 7

Djelatnici Centra Svitanje boravili na studijskom putovanju u Beču

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

U sklopu ESF projekta „Zrno nade za nas mlade“ šest djelatnika Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje iz Koprivnice – Ena Begović, Antonella Kossi, Darija Mustić, Martina Šimunić i Anita Šoštarić, zajedno s ravnateljem Mladenom Fajdetićem, bilo je prošli tjedan na studijskom putovanju u Beču.

U organizaciji Udruge Breza i njihove predsjednice Suzane Vargović tijekom dvodnevnog studijskog putovanja  posjetili smo Krisenzentren der Stadt Wien – Kinder und Jugendhilfe.

Cilj putovanja bila je razmjena iskustva, učenje novih metoda rada, pružanja kvalitetnih oblika podrške djeci u riziku kako bi se stečena znanja mogla implementirati u svakodnevni rad.

Ravnateljica ustanove Marina Gersch je nakon srdačne dobrodošlice predstavila njihovu ustanovu i organizaciju rada. Ustanova je posvećena djeci i mladima u Austriji koji odrastaju u teškim okolnostima, bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te se smještavaju u navedeni krizni centar na određeno vrijeme.

Djeca i mladi u dobi od 3 do 15 godina smješteni su u 12 regionalnih kriznih centara u blizini mjesta stanovanja.

U nastavku predavanja, izlaganje nam je održala i socijalna radnica Dajana Gajanović. Imali smo priliku saznati da se pristup kriznim centrima najčešće ostvaruje putem socijalnog radnika u područnim uredima kroz socijalni rad s obitelji, ili u hitnim slučajevima izvan radnog vremena područnih ureda, putem policije ili putem kriznih centara.

Također smo pobliže upoznati sa sustavom socijalne skrbi u Austriji, te smo imali priliku usporediti način organizacije rada u dvije države.

Tijekom dvodnevnog posjeta, imali smo mogućnost vidjeti pojedine prostore u kojima djeca i mladi borave.

Zahvaljujući ovome iskustvu i razmijenjenim informacijama, zajedno smo se vratili obogaćeni novim idejama za unaprjeđenje rada i skrbi o djeci i mladima.

 

Kodni broj: up.02.2.2. 12.0011

Skip to content