U pozitivnom ozračju uz obilje smijeha i sportskog nadmetanja održan susret djece bez adekvatne roditeljske skrbi


U pozitivnom ozračju uz obilje smijeha i sportskog nadmetanja održan susret djece bez adekvatne roditeljske skrbi

Autor članka: Autor članka: ePodravina.hr | Link na izvor članka: ovdje

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, jučer je na Međunarodni dan sporta bio domaćin sportskih susreta ustanova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Na igralištu OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ uz obilje smijeha, pozitivnog ozračja, zdravog sportskog nadmetanja i dobrog druženja održano je natjecanje u atletici, na kojemu su uz domaćine sudjelovala djeca iz domova i centara za pružanje usluga u zajednici iz Lipika, Osijeka, Siska, Slavonskog Broda i Vinkovaca.

Sportski susreti u svom začetku bili su zamišljeni kao Sportski susreti slavonskih ustanova, no danas je to područje znatno šire, jer se u 2018. godini Sportskim susretima priključio Dječji dom Vrbina Sisak, a 2019. godine Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje iz Koprivnice.

Sportski susreti održavaju se tako da svaka ustanova, odnosno svaki grad tijekom godine bude domaćin u jednoj natjecateljskoj disciplini. Ovo je ujedno bilo i završno natjecanje sportske sezone 2021./2022. Najuspješniji u atletici bili su natjecatelji iz Dječjeg doma „Sveta Ana“ Vinkovci, a Vinkovčani su i sveukupni pobjednici sportske sezone 2021./2022.
Nakon natjecateljskog dijela, svi su se sudionici okrijepili na ručku u prekrasnom prostoru
Podravkinog rekreacijskog centra koji je osigurao Sindikat PPDIV Podravka, koji je i sve sudionike darivao prigodnim slatkišima.

 

 

 

Skip to content