Predstavljanje digitalne slikovnice u Centru Svitanje


Prvi medij za zabavu, igru i učenje s kojim se djeca susreću i prije nego sama nauče čitati su slikovnice.  Slikovnice od najranije dobi pomažu djeci da upoznaju svijet oko sebe, razvijaju maštu, uče razlikovati dobro od zla… Ne postoji osoba koja iz djetinjstva nema svoju najdražu slikovnicu kojoj se kao dijete vraćala čitajući je svaki puta ponovno s jednakom znatiželjom i uzbuđenjem. Čar knjige je u listanju, no novo doba, doba nove tehnologije, omogućilo je i pojavu slikovnice u novom, zanimljivom i privlačnom – digitalnom obliku.

Digitalne su slikovnice u ponedjeljak 27.svibnja 2019. predstavljene korisnicima poludnevnog boravka Koprivnica. Predstavljanje je rezultat kontinuirane suradnje knjižnice ˝Fran Galović˝ i Centra Svitanje.

Digitalne slikovnice djeci je u Centru Svitanje predstavila knjižničarka Ida Gašpar. U uvodnom izlaganju ona je djeci pojasnila da su slikovnice s kojima će ih upoznati nastale u okviru projekta koprivničke knjižnice, Ministarstva kulture RH i Grada Koprivnice. Slikovnice su spoj digitalnog svijeta i svijeta bajki,a pustolovine glavnih junaka nadopunjavaju se upoznavanjem mitoloških bića Podravine.

Djeca su zatim uživala u pričama Dravski vilenjak i Razglednica iz budućnosti. Obzirom da ova vrsta tehnologije spaja dvije dječje velike ljubavi (knjigu i računala), djeca su sa zanimanjem slušala priče i  pratila što se događa na ekranu. Uzbuđenje je raslo sa svakim klikom miša, a svaka nova pročitana stranica odvodila je djecu u njima omiljen svijet mašte.

Skip to content