Međunarodni dan obitelji na jezeru Šoderica

Izlet korisnika na jezero Šoderica, zajednička fotografija

Međunarodni dan obitelji  obilježava se tradicionalno 15. svibnja od 1994. godine kada ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda ustanovila. Obilježavanjem toga dana želi se naglasiti važnost obitelji kao temeljne zajednice svakog društva diljem svijeta.

U središtu našeg rada u Centru Svitanje su djeca, mladi i njihove obitelji, a obilježavanje dana obitelji za nas svake godine ima poseban značaj.

Središnja aktivnost ovogodišnjeg obilježavanja bilo je okupljanje korisnika programa poludnevnih boravaka iz Koprivnice i Ludbrega na jezeru Šoderica gdje su bile  organizirane razne igre za djecu. Nakon organiziranih aktivnosti bilo je malo vremena i za šetnju te opuštanje u prekrasnoj prirodi. Okupljanje je upriličeno 31. svibnja obzirom da loše vremenske prilike ranije to nisu dopuštale.

Pomoć u organizaciji ovog dana pružili su nam članovi sindikata tvrtke Podravka  koji su nam ustupili svoj prostor, osigurali prijevoz te napitke i ručak za sve prisutne. Djecu su razveselili slatkim  paketima.  Zahvaljujemo se na suradnji i nesebičnoj pomoći.

Skip to content