Predavanje prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander „Trauma u dječjoj dobi“

Predavanje prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander „Trauma u dječjoj dobi“ - grupna fotografija

Predavanje prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander „Trauma u dječjoj dobi“

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Povodom Svjetskog dana socijalnog rada, Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje je 4. ožujka 2020. godine organizirao predavanje na temu „Trauma u dječjoj dobi“ koje je održala prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander.  Predavanje je održano u  Gradskoj vijećnici u Koprivnici, uz prisustvovo velikog broj zainteresiranih stručnjaka koji rade s djecom i mladima na širem koprivničkom području.

Profesorica Buljan Flander tijekom predavanja objasnila je vrste traume koje djeca mogu doživjeti te kako trauma utječe na psihosocijalni razvoj djece. Istaknula je važnost da stručnjaci koji rade s djecom prepoznaju traumu te adekvatno reagiraju kako bi se pomoglo djetetu i zaštitio njegov najbolji interes. U tom procesu nužna je suradnja raznih stručnjaka i institucija, od škola, centara za socijalnu skrb, pravosuđa, zdravstvenih ustanova i drugih.  Uvažena klinička psihologinja i psihoterapeutkinja svoje je predavanje obogatila i  primjerima iz prakse.

Nakon predavanja održana je promocija knjige Znanost i umjetnost odgoja  – Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgojitelje čija je autorica prof. dr.sc. Buljan  Flander sa suradnicima. O priručniku je u uvodnom dijelu promocije govorio ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić, te mlada autorica, psihologinja u Poliklinici za zaštitu djece i mladih, Ana Raguž. Knjiga sadrži 32 stručna teksta raznih autora. Zainteresirani su mogli  kupiti knjigu po promotivnoj cijeni, a profesorica je iste i potpisala.

Skip to content