Održana početna konferencija za projekt „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“

Konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ - naslovna, ravnatelj centra Svitanje

Održana početna konferencija za projekt „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

„Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ naziv je projekta čija je početna konferencija održana 26. svibnja u prostorima Centra za socijalnu skrb u Đurđevcu. Nositelj projekta je Centar za socijalu skrb Đurđevac, a partneri su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac i Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Važnu ulogu u pripremi i provedbi ovog projekta imale su i predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije. Ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je i partner na projektu, početnoj konferenciji prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Ilija Marunica i Boris Komšo, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Melita Birčić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić i odgajateljica Ivana Ciganek, zaposlenici Centra za socijalnu skrb Đurđevac te ostali uzvanici i predstavnici medija.

Na samom početku konferencije ravnatelj Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić predstavio je projekt i projektne aktivnosti, ali i naglasio kako će se uspješnom provedbom omogućiti socijalne usluge koje nedostaju na području Grada Đurđevca i okolnih općina, te da će se poboljšati prevencija izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije. Također je zahvalio projektnim partnerima, Koprivničko-križevačkoj županiji, Gradu Đurđevcu i Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje na suradnji tijekom pripreme i provedbe projekta. Zahvalio je i PORI Regionalnoj razvojnoj agenciji Koprivničko-križevačke županije koja je pružala stručnu pomoć tijekom pripreme projekta, a nastavit će je pružati i tijekom provedbe.

Župan Darko Koren je u svom obraćanju rekao kako je Koprivničko-križevačkoj županiji drago što je dio ovakvog projekta, budući da se radi o izuzetno važnom projektu koji nosi dodatnu vrijednost zajednici, a posebno u području socijalnih politika koje su vrlo bitne za cjelokupni razvoj društva. Naglasio je da će Koprivničko-križevačka županija i dalje biti potpora i osnaživati i one slabije karike u društvu.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Mladen Fajdetić koji je rekao da će se provedbom projekta potaknuti proces deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije te razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, i da će se Centru za pružanje usluga u zajednici Svitanje ovim projektom omogućiti lakše pružanje njihovih usluga korisnicima s područja grada Đurđevca i okolnih općina.

Ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić izrazila je zadovoljstvo provedbom projekta istaknuvši važnost socijalne infrastrukture, te je rekla kako je Razvojna agencija PORA KKŽ pružila stručnu pomoć kod pripreme projekta, a nastavit će je pružati i tijekom cjelokupne provedbe. Pozvala je i sva javnopravna tijela s područja Koprivničko-križevačke županije da se obrate u Razvojnu agenciju PORU KKŽ za pomoć kod pripreme i provedbe svojih projekata.

Projekt je vrijedan 6,6 milijuna kuna i financira se europskim novcem, a uspostava infrastrukture trajat će od kolovoza 2020. do veljače 2023. godine. Novi objekt veličine 170 četvornih metara gradit će se uz Centar, i to na dvije etaže. Na prvoj etaži Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje pružat će uslugu poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće skrbi i za djecu s problemima u ponašanju.

Skip to content