Održana informativna radionica za Poziv Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza


U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održana je prva informativna radionica Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“. Na informativnoj radionici sudjelovao je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje, Mladen Fajdetić. Informativna radionica održala se u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra – Zicer, Avenija Dubrovnik 12 u Zagrebu.

Cilj radionice bio je  upoznati sudionike s prihvatljivošću prijavitelja i partnera na predmetni Poziv, s kriterijima odabira, procedurama podnošenja projektnih prijedloga i ocjenjivanja te približiti postupak odabira projekata za unaprjeđenje socijalne infrastrukture sa svrhom provođenja procesa deinstitucionalizacije, transformacije i/ili procesa prevencije institucionalizacije kako bi se smanjio broj institucionaliziranih ranjivih skupina te omogućio njihov proces inkluzije.

Na informativnim radionicama su uz ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnu Bedeković i suradnike, sudjelovali i predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Središnje agencije za financiranje programa i projekata Europske unije.

Skip to content