Obavijest roditeljima korisnika socijalne usluge poludnevnog boravka

Obavijest roditeljima korisnika socijalne usluge poludnevnog boravka

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Poštovani roditelji i dragi korisnici,

 

Temeljem najnovijih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi koje su izdali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, obavještavamo vas o nastavku pružanja socijalne usluge poludnevnog boravka, od 18. svibnja 2020. godine.

Usluga će se pružati za 5 do 10 korisnika u grupi.

 

Preporučuje se ostanak kod kuće korisnicima s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, korisnicima s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i korisnicima čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.

U slučaju uključivanja korisnika s kroničnim bolestima neophodno je prethodno pribaviti mišljenje liječnika.

 

Prije uključivanja djeteta u socijalnu uslugu poludnevnog boravka, roditelj/skrbnik  je dužan pažljivo pročitati Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi koje su izdali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i pisanom izjavom potvrditi da dijete nije u rizičnoj skupini, te da nema razvijene simptome bolesti.

Roditelj/skrbnik pisanom izjavom također potvrđuje da je upoznat s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Molimo vas da pažljivo pročitate Upute HZJZ i MDOMSP.

Poveznica na navedeni dokument je u nastavku:

 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Smjestaj-izvaninstitucionalno_08-05.pdf

 

Srdačan pozdrav i svako dobro!

 

Ravnatelj:

Mladen Fajdetić

Skip to content