Male i kreativne socijalizacijske radionice

Plakat - uz radionicu o Toleranciji, naslovna fotografija

Male i kreativne socijalizacijske radionice

Autor članka: | Link na izvor članka: ovdje

Studeni je u Svitanju mjesec tolerancije i različitosti. Korisnici poludnevnog boravka Koprivnica su u sklopu Malih kreativnih i socijalizacijskih radionica učili o toleranciji i prihvaćanju različitosti. Tema tolerancije približena je djeci kroz njima omiljene medije; glazbu, priče i kreativno izražavanje. Pod vodstvom socijalnih radnica i psihologinje djeca su s pojmom tolerancije upoznata slušanjem pjesme TOLERANCIJA (Zagrepčanke i dečki), izradom plakata s pojmovima vezanim uz toleranciju te slušanjem priča Mama za Koka i Elmer –  šareni slon. Djeca su nakon odslušanih priča zamišljala da su Kokovi udomitelji te su obojili svog Elmera,  pjesmu Tolerancija pjevušili su dugo nakon radionice.

Prisjetili smo se i stradanja Vukovara i Škabrnje. Djeci su na njima primjeren način opisani razmjeri stradanja, a korisnici su zatim nacrtali svoj Vodotoranj i izradili plakat.

Druga polovica studenog i cijeli prosinac rezervirani su za Božićno – kreativni ugođaj čemu se izuzetno vesele i djeca i odrasli.

Skip to content