FOTO/VIDEO Mališani iz Prekodravlja opet pokazali veliko srce, prikupili novac za kupnju štednjaka i poklona za Centar Svitanje


FOTO/VIDEO Mališani iz Prekodravlja opet pokazali veliko srce, prikupili novac za kupnju štednjaka i poklona za Centar Svitanje

Autor članka: epodravina.hr | Link na izvor članka: ovdje

Mališani Dječjeg vrtića Zvončić iz Gole tijekom Adventa još jednom su pokazali veliko srce i spremnost da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

U suradnji s odgojiteljicama i roditeljima vrtićarci su proveli akciju za koprivnički Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Prodajom kreativnih uradaka u sklopu priredaba prikupljeno je 620 eura, što potvrđuje da su i mještani na željeni način podržali akciju Zvončića.

– Kroz svakodnevne aktivnosti djeci skrećemo pozornost da treba pomagati onima kojima je to potrebno, a u tome imamo i veliku podršku roditelja. Prekodravlje je poznato po humanitarnom djelovanju i ponosni smo što se od malih nogu radi na tom području – kaže odgojiteljica Milka Novaković.

Ove godine Zvončiću su odlučili pomoći Centru Svitanje, a odgojiteljice su u razgovoru s koprivničkim kolegicama saznale što im je najpotrebnije.

– Saznale smo da im je potreban štednjak i glavni cilj nam je bio prikupiti sredstva za njegovu kupnju. Kako je i ovaj put veliki broj mještana podržao našu akciju, njihove donacije ćemo iskoristiti i za poklone koji će razveseliti korisnike Svitanja. Moramo pohvaliti roditelje svih 109 mališana koliko pohađa naš vrtić, kao i Općinu i načelnika Stjepana Milinkovića koji nam uvijek pružaju podršku u svim akcijama i aktivnostima – dodala je odgojiteljica Jelena Posavec.

Prekodravci će u petak sa svojim poklonima razveseliti korisnike Svitanja, a u planu odgojiteljica već su nove akcije s kojima će mališani i dalje pokazivati da su i oni pravi humanitarci.

Gola vrtić

Skip to content