FOTO Modna pista, poznata lica i svjetla pozornice: Bila je ovo nezaboravna noć za tri maturanta o kojima brigu vodi Centar Svitanje


FOTO Modna pista, poznata lica i svjetla pozornice: Bila je ovo nezaboravna noć za tri maturanta o kojima brigu vodi Centar Svitanje

Autor članka: Autor članka: ePodravina.hr | Link na izvor članka: ovdje

U organizaciji Vladine zaklade Zaklada Hrvatska za djecu, u zagrebačkom hotelu The Westin održana je modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Event pod nazivom Moja maturalna večer okupio je 33 maturantice i maturanta iz svih krajeva Hrvatske, a čak tri bila su iz koprivničkog Centra Svitanje.

– Modna pista i svjetla pozornice, kamere brojnih TV kuća, te mnoga poznata lica na 17. katu The Westina, iz kojega se pruža predivan pogled na Zagreb, našim hrabrim mladićima zauvijek će ostati u sjećanju – poručili su ravnatelj i socijalne radnica centra Svitanje.

maturalna večer

Na samom početku svečanosti, upraviteljica zaklade, Renata Gubić izjavila je kako su ovim projektom mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje, željeli omogućiti da u pripremama za svoju maturalnu večeru sudjeluju ravnopravno kao njihovi vršnjaci.

Želja im je omogućiti da na svoj veliki dan budu primjereno odjeveni. Projektom se želi doprinijeti njihovom samopouzdanju, boljem osjećaju uključenosti, omogućiti ravnopravniju poziciju u zajednici.

Za maturantice su haljine izradili razni poznati dizajneri poput Anamarije Asanović, Ivice Skoko, Katarina Mamić Design, Matije Vuica i brojni drugi, a cipele je darovao Cavallino Shoes. Za maturante je odijela poklonio Galileo.

maturalna večer

Program revije je otvorila je proslavljena violončelistica Ana Rucner. Iz prvih redova, podršku su im dale mnoge osobe iz društvenog života među kojima su državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Mislav Herman.

– Presretni smo što su se naša tri maturanta mogli osjećati kao prave zvijezde – zaključili su iz Svitanja.

maturalna večer

maturalna večer

maturalna večer

maturalna večer

maturalna večer

Skip to content