Edukacija stručnih radnika Svitanja u sklopu projekta “Zrno nade za nas mlade”


“Dana 26. i 27.9. stručni radnici Ustanove sudjelovali su na prvom modulu Edukacije u sklopu projekta “Zrno nade za nas mlade” u Osijeku i Čepinskim Martincima.
Upoznali smo se s voditeljima Udruge Breza, Suzanom Vargović i Zoranom Vargovićem te ostalim stručnim radnicima, koji će nam držati edukacije do kraja projekta.
Uz razgovor s korisnicima usluge i odgajateljima te ukusan slavonski čobanac, imali smo priliku vidjeti kako funkcionira usluga organiziranog stanovanja koju pružaju u Čepinskim Martincima. Ostali smo oduševljeni prostorom, atmosferom te inovacijama koje Udruga Breza ostvaruje u svom radu.
Upoznali smo se sa područjem rada psihoterapeuta u sklopu usluge organiziranog stanovanja te smo imali superviziju pod vodstvom dr.sc. Zorana Vargovića.
Predsjednica Udruge Suzana, održala nam je edukaciju o ciljevima podrške usmjerene na resurse i rješenja te smo dan završili ukusnom večerom u restoranu Čingi-lingi.
Drugi dan edukacije radili smo zanimljivu art terapijsku vježbu pod nazivom “Tko sam ja, tko smo mi?” koju možemo primijeniti i u svom radu s korisnicima. Na kraju smo imali predavanje o tome što je potrebno za kvalitetnu uslugu sukladno potrebama

djece i mladih koje je vodila prof. ped. Suzana Vargović.

Bilo nam je jako lijepo te se veselimo idućim modulima edukacije u suradnji s Udrugom Brezom! “

Skip to content