Centar Svitanje pruža usluge i u Čakovcu, o djeci brine šest odgajateljica, Fajdetić: Kuća je okružena prekrasnim, ograđenim dvorištem


Centar Svitanje pruža usluge i u Čakovcu, o djeci brine šest odgajateljica, Fajdetić: Kuća je okružena prekrasnim, ograđenim dvorištem

Autor članka: ePodravina.hr | Link na izvor članka: ovdje

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje iz Koprivnice u suradnji i uz pomoć Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, započeo je provoditi socijalnu uslugu organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu, 24 satnu podršku za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi do 18. godine života i na području Međimurske županije, u gradu Čakovcu.

U užem središtu grada Čakovca unajmljena je kuća u cilju da se djeci osigura stanovanje u okruženju što sličnije obiteljskom.

O djeci brine šest odgajateljica, a rad je organiziran tako da odgajateljice zajedno s djecom brinu o kući, kuhanju, kupnji namirnica te samostalno donose odluke kao u svakom kućanstvu.

Cilj takvog načina rada je prvenstveno da se djeca osjećaju kao dio obitelji te da se osamostale i steknu odgovornost i radne navike, uz podršku odgojiteljica.

– Veseli me da smo uspjeli na tržištu pronaći kuću u kojoj sukladno Zakonu, možemo s jedne strane osigurati stanovanje za maksimalno dozvoljen broj djece – osmero, a s druge strane osigurati im potreban komfor. Kuća je okružena prekrasnim, ograđenim dvorištem i nalazi se u mirnoj ulici. U osiguranju što boljih uvjeta za naše malene korisnike, svakako bih spomenuo i izrazito dobru suradnju s vlasnicima kuće koju smo unajmili – poručio je ravnatelj Mladen Fajdetić.

Također, napominju kako je posao odgajatelja u ovom obliku skrbi jako zahtjevan jer su odgajateljica u kući zamjenske majke, a to nije nimalo jednostavan posao. To sa sobom nosi veliku odgovornost tijekom 24 satne brige o djeci.

– Želimo dodatno senzibilizirati i javnost da imaju razumijevanja prema ovakvom obliku
socijalne skrbi u zajednici – zaključuje Mladen Fajdetić.

Skip to content