Centar Svitanje proslavio 65. rođendan


Centar Svitanje proslavio 65. rođendan

Autor članka: Autor članka: Podravski list | Link na izvor članka: ovdje

Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje proslavio je 65. obljetnicu djelovanja. Svečanost je okupila brojne goste kojima je predstavljeno djelovanje Centra, a prigodni program uz djecu iz Svitanja, priredili su i učenici koprivničke Osnovne škole Braća Radić.

Mladen Fajdetić, ravnatelj Centra istaknuo je kako je Svitanje u 65 godina djelovanja pružio pomoć i podršku za više od 1250 djece, a čak 1100 je u ustanovi živjelo i odrastalo, što zapravo i govori koliko je Centar važan u našoj zajednici.

-U sjedištu u Koprivnici pruža se usluga poludnevnog boravka svih pet dana u tjednu, a u Ludbregu tri dana u tjednu. Uz to, za socijalnu uslugu organiziranog stanovanja uz povremenu podršku koristimo i dva stana u vlasništvu grada Koprivnice, a svaki je kapacitet za po dva korisnika. Trenutno se popunjeni svi kapaciteti – kaže Mladen Fajdetić.

Usluga poludnevnog boravka, naglasio je Fajdetić, preventivni je oblik skrbi koja se pruža djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi te djeci i mladima s problemima u ponašanju kako bi se spriječilo eventualno izdvajanje djece iz obitelji. Od lipnja ove godine provodi se i projekt socijalne usluge poludnevnog boravka za dvije korisničke skupine koji su u potpunosti financira europskim novcem.

– Živimo u izazovnom vremenu i upravo su ustanove poput naše vrlo bitne u pomaganju najosjetljivijima među nama. Uz već postojeće usluge, kroz nekoliko tjedna ćemo biti bogatiji za potpuno novu socijalnu uslugu, a to je organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku. Zahvaljujemo svima koji nam pružaju podršku u radu – zaključio je Mladen Fajdetić.

Skip to content